تحولات منطقه

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از اعطای دو نشان در سطح ملی و بین‌المللی فردوسی به مناسبت سالروز بزرگداشت این شاعر بزرگ ایرانی و نیز اعطای جایزه جهانی فردوسی در رشته‌های مختلف، خبر داد.

دو نشان ملی و بین‌المللی فردوسی اعطا می‌شود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

 نشست تبیین جزئیات برنامه‌های همایش «بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در هویت ملی، امروز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت با حضور محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، محمد حسین زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و جمعی از مسئولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع فرهنگی، بنیاد ایران شناسی و دیگر مسئولان فرهنگی در سالن اجتماعات انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به ریشه داشتن شاهنامه فردوسی در اصالت ایرانیان، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در دولت مردمی با اهتمام زیاد بزرگداشت مفاخر به‌ویژه در قلمرو حوزه تمدنی را در دستور کار دارند. فردوسی در این میان از اهمیت بسیاری برخوردار است و امسال در صدمین سال تأسیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مفتخریم که در برگزاری مراسم بزرگداشت فردوسی تنها به توس و خراسان اکتفا نشده و در تهران و سایر شهرها و نیز سایر کشورها برنامه‌های مختلفی تدارک دیده شده است.

وی از اعطای دو نشان در سطح ملی و بین‌المللی فردوسی به مناسبت سالروز بزرگداشت این شاعر بزرگ ایرانی و نیز اعطای جایزه جهانی فردوسی در رشته‌های مختلف، خبر داد و گفت: سال گذشته یک نشان را در حوزه شاهنامه پژوهی به مرحوم حسن ذوالفقاری اعطا کردیم، در حوزه حماسه‌سرایی نیز نشانی به افشین علا، سراینده سربازنامه دادیم و نیز نشانی به عنوان قهرمان ملی به سازنده واکسن برکت اعطا شد. علاقه داریم مفاخر کشورمان را در سطح ملی و جهانی معرفی کنیم و یکی از برنامه‌های اصلی ما انتشار آثار این مفاخر در کنار شناسایی و معرفی مفاخر متعلق به مناطق دور از پایتخت است.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با بیان اینکه پیام اصلی شاهنامه، صلح، مهربانی و وفای به عهد است، گفت: افرادی چون مولانا، نظامی و فردوسی خود را فارسی زبان دانسته‌اند و در حکایات و داستان‌های خود به قلمرو ایران زمین توجه کرده‌اند. ما نیز از اجرای برنامه‌های مشترک بزرگداشت این مفاخر با همراهی کشورهایی که تعلق خاطری به این شاعران دارند استقبال می‌کنیم؛ چراکه زبان و فرهنگ اینان فارسی است که قابل مصادره نیست.

وی افزود: از فرصت فراهم شده در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ برای برگزاری نشست‌ها و برنامه‌های فرهنگی متعدد کتاب‌محور با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران استفاده می‌کنیم.

۲۴ اردیبهشت؛ آغاز همایش «بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در هویت ملی»

در ادامه نشست محمد حسین‌زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه این همایش دارای محوریت علمی است، گفت: این همایش با همکاری نهادهای مختلف از جمله انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار می‌شود و شعار منتخب برای آن «فردوسی پاسدار هویت ملی ایرانیان» است.

وی افزود: ۲۴ اردیبهشت این همایش در دانشگاه فردوسی آغاز می‌شود و در دو روز فعال خواهد بود. عصر ۲۴ اردیبهشت نیز مراسم بزرگداشت مردمی در آرامگاه فردوسی برگزار می‌شود.

رئیس ستاد بزرگداشت حکیم فردوسی با اشاره به اینکه از ۲۴ اردیبهشت به مدت ۱۰ شب در آرامگاه فردوسی تئاتر «بازی‌نامه باستان» اجرا می‌شود، گفت: همچنین از ۲۴ تا ۲۸ اردیبهشت جشنواره شعر از توس تا نیشابور را از آرامگاه فردوسی تا آرامگاه خیام برگزار می‌کنیم.

وی در معرفی دیگر برنامه‌های بزرگداشت فردوسی به برپایی اختتامیه جشنواره داستان‌های ملی و حماسی، اختتامیه مهرواره قصه‌گویی کودکان و نوجوانان، تولیدات صورتی و تصویری و برنامه‌های ویژه در رادیو تاجیک، همچنین اکران شهری اشعار برگزیده فردوسی اشاره کرد و گفت: از ۲۵ اردیبهشت تا سوم خرداد امسال ویژه برنامه‌های مختلفی برای بزرگداشت فردوسی در مشهد و توس برگزار می‌شود.

حسین‌زاده با اشاره به ارسال ۱۱۰ عنوان مقاله به دبیرخانه همایش «بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در هویت ملی» افزود: دو کتاب از این مقالات یکی در تیر ماه همزمان با سالروز بازدید رهبر معظم انقلاب اسلامی از آرامگاه فردوسی و دیگری در شهریور همزمان با روز گرامیداشت شعر و ادب فارسی رونمایی و منتشر خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha